Известие

Collapse
No announcement yet.

Помогнете ми при избор на 159 TI vs BMW 530xd и Ауди А6 3.0 quattro

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Дори да не създава по-малко проблеми, дори и проблемите да са същите, това е 'БМВ' и е един клас по-висок автомобил, предлагащ повече и съответно изискващ повече!
    '166', която се бори с '5-ца', да не би да е безпроблемна или пък по-хубава?
    А защо струва 3 пъти по-малко? А защо сравнявате '159' 2008г. с '530' 2005г.?
    Работата е там, че при 'БМВ' някои ремонти са евентуални, докато при 'Алфа Ромео' се оказват хронични и задължителни

Погледни ТАЯ 'Крома' и ми кажи, в случая на Стефан, какво по-добро за 8500лв.
    Виждал съм я на живо (без да я паля и да влизам вътре) и да ти кажа алтернативната '159' на цена 20'000лв.... някак малко издиша
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
      Дори да не създава по-малко проблеми, дори и проблемите да са същите, това е 'БМВ' и е един клас по-висок автомобил, предлагащ повече и съответно изискващ повече!
      '166', която се бори с '5-ца', да не би да е безпроблемна или пък по-хубава?
      А защо струва 3 пъти по-малко? А защо сравнявате '159' 2008г. с '530' 2005г.?
      Работата е там, че при 'БМВ' някои ремонти са евентуални, докато при 'Алфа Ромео' се оказват хронични и задължителни

Виждал съм я на живо (без да я паля и да влизам вътре) и да ти кажа алтернативната '159' на цена 20'000лв.... някак малко издиша
      ЧНГ Кире ... жив и здрав
      ако имаш нещо път към тази Крома скоро, виж я по-детайлно

Поздрави
      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
      Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa
        ГоУема личност, цитира, може да го повозиш на мотора някой път, ще ти се зарадва много.
        Щастието и радостта винаги идват от неща, които не са свързани с пари.
        Ако някога намериш по пътя си нещо, което не е свързано с кинти, да знаеш, че е добро.
        Суска не говори неща, които не ги мислиш.

Първоначално публикувано от Susscrofa
        Аз съм Левскар, това е моят отбор, колкото и да харесвам Барселона, нямам тръпка там. Гледам ги и просто оценявам качеството на футбола, който играят. Когато Левски играе ми се свива всичко понякога
        Това сравнение обаче е нереално. Разликата между АР и БМВ далеч не е като в примера даден от теб.
        Разликата даже е и като между "Барселона" и "Глиган"-Грудово, явно си теоретик.

Суска цитат от БМВ форум лично за теб да се просветиш. :
        "Колега сполучлив откъм екстри екземпляр е такъв с въпросните седалки с подгрев и обдухване, автоматични скорости, преден и заден парктроник, би-ксенон, head up display, cruise control, електрохроматични огледала, големият i-drive, навигация, hi-fi или logic7 озвучение, bluetooth, голям двигател Останалото вече са дребни глезотии като телевизия, асистент на дълги светлини, щори, камера за задно виждане, поставки за чаши и още куп възможни дреболии според индивидуалните предпочитания..."

Ето и източника: http://www.bmwpower-bg.net/forums/vi...12289242608fec
        Last edited by Доко; d.m.y г., 11:41.

Comment

Питам се аз, колко от тези които са писали ,че Алфа нямат големи двигатели , щяха да си купят ако имаха големите двигатели на БМВ. Това ми изглежда малко така , когато имаше акциз и всички пишеха, че както го махнат веднага скачат на 200+ коне. Ако сега Алфа имаше предимно големи двигатели, щеше да е много по-зле.

Аз преди три месеца се чудих м/у 159 и БМВ 5-ца, знам че са в различен клас, но това са моделите от двете марки които бих карал. Както се вижда се спрях на 159-ката. Аз лично не бих се допитал във форума какво да взема, защото всеки си има различна гледна точка и предпочитания (най-вече вечните спорове).
          Last edited by fnt; d.m.y г., 14:32.
          sigpic
          SCUDERIA ITALIA
          BMW 5-er
          BMW 7-er
          Fiat GP

Comment

Първоначално публикувано от fnt Покажи съобщение
            Питам се аз, колко от тези които са писали ,че Алфа нямат големи двигатели , щяха да си купят ако имаха големите двигатели на БМВ. Това ми изглежда малко така , когато имаше акциз и всички пишеха, че както го махнат веднага скачат на 200+ коне. Ако сега Алфа имаше предимно големи двигатели, щеше да е много по-зле.
            Аз преди три месеца се чудих м/у 159 и БМВ 5-ца, знам че са в различен клас, но това са моделите от двете марки които бих карал. Както се вижда се спрях на 159-ката. Аз лично не бих се допитал във форума какво да взема, защото всеки си има различна гледна точка и предпочитания (най-вече вечните спорове).
            Избрал си да играеш във Вихър, с. Петърч, вместо в ФК Барселона. Пълен лаик и теоритик си

---------- Post added at 09:56 ---------- Previous post was at 09:51 ----------

Първоначално публикувано от Доко
            Суска тук не става въпрос ти какво искаш, и никой не го интересува, а какво иска колегата пуснал темата. Някои само се опитваме да го насочим като споделяме личния си опит. Както забелязваш повечето се стараем да не мечтаем в чужди теми.
            Еми аз не мечтая да ти кажа честно. Тази петица съм я карал около 1000 километра. Беше зад граница и беше служебна. 159 съм карал 2.2 ЖТС. Аз не бих мислел много преди да избера 159.
            А за техническите предимства, тук не прочетох нито едно компетентно мнение.
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

Да обобщим все пак, човека ще става семеен, сигурно и деца планира, това значи комби.
              Ще пътува често между Русе, Варна и София, т.е. доста километри - трябва му икономична кола, а не "най-големият мотор".
              Вярно, писал е за БМВ-то приставката "х", но повечето на вторичният пазар са си само със задно, което не се връзва с пълноценно използване през зимата, а и едва ли би искал да вози семейството си с вратите напред в завоите. Изобщо тази кола отпада по признака "безопасност" по ред причини.
              Аудито в този вариант е "куатро", но гори над 10/100 нафта на дълъг път, т.е. по признака икономичост отпада, а и сервизирането му също е финансова драма. Алфата е готина, но възтесничка, а и жена му ще го мрази, че е влюбен в колата повече, отколкото в нея - греда.
              Остава Хлопела - готин и икономичен талянски матор, голям като катафалка, пък и 4х4, най-нов като година на производство, даже за тия пари може да го купи и чисто нов от шоурума.

п.п. Аз все пак бих си купил 59-ката, де
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Еййй тая крома с на 159-ката мотор ли ги правят бе и вътре е като най-висок лукс, баси, само малко отвън не ме кефи но за тези пари, този мотор и този интериор
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Суска, това, че ти милееш за Левски, не прави Барселона по-слаб отбор.
                  Това, че ние тук харесваме 'Алфа Ромео', не прави 'БМВ' по-лоша кола.
                  Едно е да си фен, съвсем друго е да си фанатик

---------- Post added at 12:33 ---------- Previous post was at 12:32 ----------

Живко, има живот извън форума, брат.
                  Казвам го с най-добри чувства....
                  sigpic

Comment

Тая Крома е супер, ако отивам да си отворя шофьорската врата със затворени очи, т.е. никога да не я поглеждам отвън. Как може да сравняваш този тюфлек със 159, една кола не е само екстри и мотор.
                    sigpic
                    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Е, не, не е мотор и скорости, не е интериор и екстри.... САМО външен вид и цена е
                      sigpic

Comment

Суска, това, че ти милееш за Левски, не прави Барселона по-слаб отбор.
                        Едно е да си фен, съвсем друго е да си фанатик

---------- Post added at 12:33 ---------- Previous post was at 12:32 ----------

Е аз къде съм казал, че БМВ е лоша кола.
                        Тайно вътре в себе си аз уважавам и ЦСКА, но това не означава, че ще се радвам когато бие навън или тук.
                        Уважението е различно от любовта, нали знаеш?
                        Ужажението е заради нещо, а любовта е въпреки всичко.......
                        Ама ти си пълно "дърво", грам от чувства не разбираш
                        Тотален материалист

---------- Post added at 11:10 ---------- Previous post was at 11:09 ----------

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                        Тая Крома е супер, ако отивам да си отворя шофьорската врата със затворени очи, т.е. никога да не я поглеждам отвън. Как може да сравняваш този тюфлек със 159, една кола не е само екстри и мотор.
                        Практична е де, недей сега с лошо.
                        Тези, които харесват АР на първо място поставят пактичността.
                        К.М.

Comment

+1
                          мога да добавя и Audi до BMW
                          147 1.6 TS

Comment

'BMW' ако са силните НА ДЕНЯ.... бая ден ще да е техния
                            Хич даже не съм материалист - в повечето случаи слушам сърцето си и харесвам точно обратното на масите, НО просто не мога да кажа на черното бяло!
                            Човека пита за мнения относно автомобилите, а не какво бихме си купили ние
                            sigpic

Comment

Ти на мене не ми обяснявай аз отдавна имам и 530-ка
                              Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 13:33.
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от lazy Покажи съобщение
                                +1
                                мога да добавя и Audi до BMW
                                Еми дай да добавим и VW, merca, subaru и honda те да не би да са по-зле?
                                К.М.

Comment

Working...
                                X